یکی از بهترین راه ها برای دیده شدن برند شما

لفاف بسته بندی محصولات

روش های مختلفی برای بسته بندی محصولات وجود دارد که استفاده از لفاف بسته بندی یک راه کاملا مقرون به صرفه برای حفظ کیفیت محصولات، حمل و نقل آسان تر و تبلیغات بهتر است. چه صاحب یک کارگاه کوچک هستید و چه یک کارخانه بزرگ دارید، برای بسته بندی محصولات خود، نیاز به لفاف بسته بندی خواهید داشت. در 2 عکس زیر می توانید نمونه کار صدفینه یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان لفاف بسته بندی مشاهده نمایید. 

دیده شدن برند از مزایای لفاف بسته بندی
دیده شدن برند از مزایای تولید لفاف بسته بندی

مهم ترین مزایا لفاف بسته بندی

چرا از پوشش لفاف برای بسته بندی استفاده کنیم؟

image

فهرست مطالب

آغاز یک همکاری پر سود برای شما

لفاف چیست؟

کلمه لفاف یک لغت فرانسوی به معنای پوشش، کاور و یا غلاف است و به طور کلی به هر چیزی که باعث احاطه شدن یا پوشش خارجی چیز دیگری شود را لفاف گویند. بنابراین هر پوششی که برای بسته‌بندی استفاده شود، فارغ از جنس آن، نوعی لفاف است. لفاف را نمی توان به عنوان یک نوع خاص از بسته بندی معرفی کرد بلکه دارای کاربرد بسیار گسترده با تنوع بسیار زیادی است. لفاف می‌تواند از جنس پلاستیک، کاغذ، گونی، پارچه، فویل آلومینیوم و… باشد.

از ابتدای زمان تولید و مصرف لفاف ها در سالیان گذشته توسط کشورهای پیشرفته و صاحب تکنولوژی، از جنس های ساده و بدون طراحی و چاپ حرفه ای جهت بسته بندی کالاها استفاده می شد. تا اینکه با گذشت زمان و به روی کار آمدن متخصصان مواد و پلیمر، طراحان گرافیک، کمپانی های سازنده دستگاه ها و ماشین آلات مدرن، تولید فیلم های صنعتی پلیمری، متالایز و …  لفاف های جدیدی با خواص و ویژگی های فوق العاده، تولید شد، به نحوی که علاوه بر زیبایی لفاف ها با کمک دستگاه های چاپ و لمینیت، دامنه کاربری این محصولات نیز گسترش یافت.

لفاف چیست؟
لفاف یعنی چه؟

لفاف بسته بندی چیست؟

لفاف بسته بندی نوعی پوشش یا کاور منعطف و نوعی بسته بندی انعطاف پذیر برای محصولات و کالاهای مختلف است. لفاف ها با جنس های مختلفی تولید می شوند اما در اغلب موارد جنس آن پلاستیکی است. لفاف های پلاستیکی را به صورت رول یا فیلم آماده کرده و به مشتری تحویل می دهند. این رول ها را بر روی ماشین های بسته بندی در کارخانجات نصب شده و با یک دستگاه دوخت می تواند محصول مورد نظر را در آن بسته بندی کرد.. در صنعت بسته بندی به هر نوع فیلم انعطاف پذیر لمینتی پلیمری و غیر پلیمری که با استفاده از روش های بغل دوخت، ته دوخت و مرکز دوخت در انواع لفاف های بالشتی و ساشه ای در ابعاد و ضخامت های متفاوت تولید می شود را لفاف می گویند.

با اینکه چند سالی بیشتر از تولید لفاف‌های بسته بندی و پیدایش شرکت های تولید کننده لفاف، نمی‌گذرد اما به دلیل قیمت مقرون به صرفه و ساختار منعطف، راه به صنایع بسیاری باز کرده است. این بسته‌ها هم در  زمان استفاده نهایی توسط مصرف کننده و هم در فرایند پر کردن در کارخانه، به راحتی تغییر پیدا می‌کنند و شکل می‌پذیرند.

چاپ لفاف های بسته بندی یک فرآیند مهم در زنجیره تأمین و بازاریابی است که به منظور حفاظت از محصولات، جلب توجه مشتریان، و افزایش کارایی حمل و نقل صورت می‌گیرد. این فرآیند ممکن است شامل استفاده از انواع مختلف مواد بسته‌بندی، مانند شیشه، پلاستیک، کاغذ، فلز، یا فویل باشد. هدف اصلی لفاف بسته‌ بندی ایجاد یک پوشش محافظ برای محصولات است تا از خطرات مختلفی مانند آسیب‌ها، آلودگی، رطوبت، نور خورشید و ضربه‌ها محافظت کند. همچنین، این فرآیند می‌تواند به منظور افزایش جلب توجه مشتریان به برند و محصول، ایجاد آسانی در تفکیک و حمل و نقل بهتر محصولات نیز مورد استفاده قرار گیرد.

لفاف بسته بندی چیست؟
لفاف بسته بندی چیست 1؟

انواع لفاف بسته بندی

cpp wrap film1
cpp wrap film
لفاف PE پلی اتیلن

لفاف پلی اتیلن از قدیمی ترین فیلم های ترموپلاستیکی و یکی از پرکاربردترین نوع فیلم ها در صنعت بسته بندی است. لفاف پلی اتیلن به عنوان یک عامل اتصال در لمینت مرطوب استفاده می شود. این جنس لفاف در انواع شفاف، رنگی، سفید یا همان شیری تولید می شود و با ضخامت هایی تقریبا بین ۲۵ تا ۱۰۰ میکرون در بازار مورد مصرف قرار می گیرد. پلی اتیلن در مقایسه با سایر فیلم های بسته بندی کیفیت چاپ پایین تری دارد. برای چاپ روی فیلم های پلی اتیلن در ایران بیشتر از چاپ فلکسو استفاده می شود. همچنین در انواع تک لایه، سه لایه، پنج لایه و حتی نه لایه تولید می شود که هر کدام در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. پلی اتیلن به علت مقاومت بسیار خوب در برابر مایعات و دوخت پذیری عالی، در متریال های چند لایه بیشتر برای آب بندی و لمینت در لایه های داخلی به کار می رود. مثلا در ساشه های سه لایه و یا در بسته بندی های اسپتیک مثل شیر کاکائو، در لایه داخلی از پلی اتیلن استفاده می شود. از پلی اتیلن برای بسته بندی کیسه های تبلیغاتی، شیرهای نایلونی، شیرینگ اسلیو نوشابه، محصولات سلولزی مثل پوشک، نوار بهداشتی و دستمال های اقتصادی استفاده می شود.

لفاف OPP

پرکاربردترین فیلم ترموپلاستیک در بین همه لفاف های بسته بندی لفاف OPP است که با ضخامت هایی تقریبا بین ۱۵ تا ۴۰ میکرون در بازار ایران پیدا می شود. فیلم OPP یک ورق نازک پلاستیکی است که از مواد اولیه پلی پروپیلن ساخته شده است. این جنس لفاف 2 مدل براق و مات دارد که هر یک از آن ها می توانند صدفی یا متالایز شده باشند. از دیگر ویژگی های لفاف OPP دوخت پذیری ضعیف تری نسبت به پلی اتیلن و CPP دارد، اما کیفیت چاپی آن در مقایسه با این دو به مراتب بالاتر و بهتر است. در لفاف های چند لایه از OPP به عنوان لایه چاپی و لایه لمینتی استفاده می شود. در چاپ فلکسو و گراور از OPP برای چاپ بسته بندی بسیاری از محصولات غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. از موارد استفاده OPP می توان به بسته بندی انواع خشکبار، حبوبات، ماکارونی، بستنی، کیک و کلوچه اشاره کرد.

لفاف CPP

فیلم های CPP تک لایه و شفاف بوده و شباهت زیادی به فیلم های OPP دارند، ولی در مقایسه با آن مقاومت بهتری نسبت به پارگی دارند. از لفاف CPP و لفاف OPP به صورت لمینتی در کنار هم در محصولاتی مثل ماکارونی و حبوبات استفاده می شود. CPP  دوخت پذیری بهتری نسبت به OPP دارد، اما از لحاظ کیفیت چاپ با پای OPP نمی رسد. در بسته بندی نان تست می توان به صورت تک لایه از CPP استفاده کرد.

لفاف پلی استر

از ویژگی های لفاف پلی استر می توان به این موضوع اشاره کرد که این لفاف دارای بهترین خصوصیات محافظتی در بین تمام لفاف های بسته بندی است. در بازار ایران بیشتر از لفاف های پلی استر با ضخامت بین ۸ تا ۱۲ میکرون استفاده می شود. همچنین برخی از فیلم های پلی استری با ضخامت ۲۳ میکرون برای شکلات های دو سر پیچ مورد مصرف قرار می گیرند. کیفیت چاپی پلی استر از همه فیلم ها بیشتر است و مقاومت آن در برابر عبور هوا نیز بالاترین است به همین دلیل بیشتر جهت بسته بندی مواد غذایی به کار می رود که احتیاج به نگهداری دراز مدت دارند؛ مثل بسته بندی پنیر پیتزا، ساشه های سس سه لایه و ساشه های کافی میکس.

لفاف پلی آمید

این جنس لفاف با ضخامت حدود ۱۵ میکرون مورد مصرف صنایع بسته بندی قرار می گیرد. همچنین خصوصیت چسبندگی حرارتی ندارد و با یک لایه با قابلیت سیل لمینت می شود. لفاف پلی آمید خصوصیت محافظتی بالایی دارد و برای نگهداری و حفاظت از مواد غذایی بسیار مناسب می باشد. هدف اصلی استفاده از گریدهای مختلف پلی آمیدها در صنایع بسته بندی مواد غذایی، کاهش عبورپذیری در برابر اکسیژن و حفظ عطر و بو می باشد. بسته بندی سوسیس و کالباس یک مثال واضح از کاربرد لفاف پلی آمید در صنعت بسته بندی می باشد.

لفاف PVC

فیلم PVC در بازار چاپ و بسته بندی بیشتر برای چاپ لیبل های شیرینگ استفاده می شود. PVC  قابلیت دوخت حرارتی ندارند و در لیبل های شیرینگ به کمک چسب به هم چسبانده می شوند. لفاف پی وی سی شیرینگ در اثر حرارت به دور محصول جمع می شوند و یکی از زیباترین لیبل های بسته بندی به حساب می آیند. PVC  شیرینگ که جمع شوندگی آن حدود ۵۰ درصد است مناسب ظروفی هستند که برجستگی و فرو رفتگی زیادی ندارند. مدل دیگر لفاف PVC  که به آن های شرینک می گویند، حدود ۸۵ درصد جمع شوندگی دارد. در ظروفی که اشکال خاصی دارند از این مدل استفاده می شود.

لفاف آلومینیوم

لفاف آلومینیوم با ضخامت هایی تقریبا بین ۷ تا ۱۲ میکرون در بازار مورد مصرف قرار می گیرد. آلومینیوم از آن جایی که مقاومت بسیار بالایی در برابر عبور نور و هوا و اکسیژن دارد، یک فیلم محافظتی عالی و خاصیت عایقی برای بسته بندی مواد غذایی محسوب می شود. اما از آن جایی که آلومینیوم یک ماده سمی است، نباید به صورت مستقیم با مواد غذایی در ارتباط باشد. معمولا در بسته بندی ها از آلومینیوم به عنوان یکی از لایه های لمینتی در لفاف های 3 لایه استفاده می شود. مثلا در بسته بندی های اسپتیک مثل تتراپک ها یا ساشه های سس، به عنوان یکی از لایه های محافظتی به کار می رود. از دیگر موارد کاربرد لفاف آلومینیومی دربسته بندی محصولات لبنیاتی است که با یک سیل مناسب از ماده غذایی جدا می شود. هم چنین در بسته بندی کره به کمک یک کاغذ مخصوص از کره جدا نگه داشته می شود.

لفاف آلومینیومی 1
لفاف بسته بندی آلومینیومی

انواع لمینت لفاف بسته بندی

لمینت یک ماده کامپوزیتی است که از دو یا چند لایه غیر مشابه به هم چسبیده ساخته می شود. در تولید لفاف بسته بندی برخی از مواد غذایی نیاز است چندین لایه بر روی هم متصل شده تا محافظت بیشتری را از محصول انجام دهد. در انتها نیز، لفاف لمینت شده برش و رول می شود. لفاف‌های بسته‌بندی به صورت لمینت با قرارگیری روی بسته‌بندی باعث افزایش چندین برابر محافظت از محصول می‌شوند. در ادامه به انواع لمینت لفاف بسته بندی می پردازیم :

لمینت دو لایه : در لمینت دو لایه، یک لایه بیرونی و یک لایه درونی با جنس های مختلف بر روی هم متصل می شود. اگر یکی از لایه ها سفید یا شیری باشد در این صورت لفاف مات به نظر می رسد. لمینت دو لایه اغلب ظاهر بهتری نسبت به لمینت سه لایه دارد اما با این حال ماندگاری محصول در آن کوتاه تر است زیرا در برابر نور و اکسیژن، حفاظت کمتری دارد.

لمینت سه لایه : در لمینت سه لایه می توان در لایه میانی از لفاف آلومنیوم استفاده کرد. لمینت های سه لایه از محصولات داخل خود در برابر نور و اکسیژن بهتر از لمینت دو لایه، محافظت می کند.

لمینت خشک : در این نوع یک فرآیند لمینت چسب منتنی بر حلال است که بهترین استحکام را ارائه می دهد. لمینت خشک کمی راحت تر از لمینت مرطوب برش می خورد اما از آن گران تر است.

لمینت مرطوب : یک جایگزین مقرون به صرفه برای لمینت خشک است و زمانی استفاده می شود که بسته بندی محصول به استحکام بالایی نیاز نداشته باشد. مایع پیوندی که در لمینت مرطوب استفاده می شود، رزین پلی اتیلن است.

انواع لمینت لفاف بسته بندی
انواع لمینت لفاف بسته بندی 1

انواع رنگ لفاف بسته بندی

لفاف بسته بندی مات

نمونه لفاف بسته بندی مات

لفاف بسته بندی شفاف

نمونه لفاف بسته بندی شفاف

لفاف بسته بندی متالایز

نمونه لفاف بسته بندی متالایز (نقره ای)

لفاف بسته بندی صدفی

نمونه لفاف بسته بندی پرالایزر (صدفی)

انواع لفاف بسته بندی بر اساس تعداد لایه ها

لفاف تک لایه :  در اغلب موارد برای بسته‌بندی‌هایی که غذایی و خوراکی به حساب نمی‌آیند از لفاف تک لایه استفاده می‌شود. ماده اولیه به کار رفته در تولید این محصول اغلب پلی‌اتیلن است. لیبل ظروف، لیبل بطری آب معدنی، لیبل بطری روغن مایع، لیبل های پیچشی بسته بندی شکلات، بطری شیر، بطری نوشابه، بطری آب میوه، دوغ و ماءالشعیر مورد استفاده قرار می گیرد .

  • BOPP شفاف
  • BOPP متالایزر
  • BOPP مات
  • BOPP صدفی

لفاف دو لایه : محصولات غذایی که ماهیت نگهداری آنها نیاز به ایجاد شرایط خاص ندارد (مثل نگهداری در فریزر) در لفاف دو لایه بسته می‌شوند. مواد خشک مثل حبوبات یا چای به خودی خود در دمای معمولی دچار فاسد شدن نمی‌شوند از این رو مناسب بسته‌بندی با این دسته از مواد می‌باشند. با لمینت شدن دو نوع فیلم مختلف به روی یکدیگر و براساس نوع مصرفی به صورت کیسه‌ایی و شیت شده تولید می‌شوند جهت مواد غذایی خشک با ماندگاری طولانی از قبیل لفاف بسته بندی چای، حبوبات، ماکارونی، چیبس و پفک، شکلات، بیسکوییت، کیک، کلوچه، ادویه جات  و … مورد استفاده قرار می گیرد.

  • OPP/OPP شفاف
  • OPP/OPP-MET متالایزر
  • OPP/CPP مات

لفاف سه لایه و ساشه : مواد غذایی که در حالت مایع هستند و نیاز به ماندگاری طولانی مدت دارند به صورت ساشه‌ایی بسته‌بندی می‌شوند. سس، آبلیمو، قهوه و نسکافه، هات چاکلت و کاپوچینو از مواد غذایی پر مصرف هستند که به صورت ساشه با لفاف سه لایه بسته‌بندی می‌شوند. جهت بسته بندی انواع مایعات از قبیل: آب میوه ، ساندیس و لفاف انواع نوشیدنی های پاکتی، بسته بندی سوپ نیمه آماده و مواد غذایی آماده طبخ، ساشه سس، ساشه آبلیمو، ساشه سرکه، ساشه روغن زیتون، ساشه روغن حیوانی، ساشه نسکافه، بسته بندی پودر قهوه، ساشه قهوه فوری و بسیاری از مواد غذایی که مواد آن نسب به عبور نور و یا نفوذ گاز حساس می باشد. چاپ رول ساشه نیز از خدمات مجتمع صدفینه است.

  • PET/Al/PE
  • PET/PET-MET/PE
  • BOPP/PET/PE
  • BOPP/PET-MET/PE

لفاف چهار لایه: اگر بخواهیم مقاوم‌ترین و انعطاف‌پذیرترین نوع لفاف‌های لمینتی را نام ببریم لفاف 4 لایه را می‌توان نام برد. بسته بندی غذای حیوانات، غذای کودک، شیر خشک، دارو، پودرهای مکمل ورزشی، مواد غذایی پودری آماده مثل سوپ آماده همگی از نوع چهارلایه می‌باشند.

  • PET/Al/PET/PE

نمونه لفاف محصولات

لفاف بسته بندی 1
لفاف بسته بندی 2
لفاف بسته بندی 3

انواع لفاف های بسته بندی پلاستیکی بر اساس جنس

لفاف بسته بندی جنس سلفونی : متریال بکار رفته در تولید لفاف های بسته بندی سلفونی OPP، BOPP ، CPP  است. این جنس از لفاف و مشتقات حاصل از آن را در بسته بندی مواد غذایی به وفور می‌توان مشاهده کرد. مقاومت و چاپ‌پذیری این محصول بالا بوده و لفاف سلفونی به صورت رولی، کیسه‌ای و ورقه ایی تولید می‌شوند. سلفون رولی، سلفون کیسه ای و کیسه های دسته دار از جمله نمونه‌های بارز این محصول هستند.

لفاف بسته بندی پلیمری منعطف : لفاف های پلیمری کاربری زیادی در بخش بسته بندی دارند. از نمونه محصولاتی که با لفاف پلیمری تولید می‌شود می‌توان به لفاف پلیمری نایلون اشاره کرد. همچنین در تولید انواع لفاف های نایلکسی، سلفونی یا حتی محصولاتی مثل رزین، چسب و رنگ از این محصول می‌توان استفاده کرد.

لفاف بسته بندی متالایز : لفاف بسته بندی متالایزی با انعکاس نور، مانع از ورود آن به داخل بسته می‌شوند. به همین دلیل محصولاتی که نیاز به نگهداری بلند مدت و تاریخ انقضای بیشتر دارند از آنها استفاده می‌شوند.

لفاف بسته بندی پلی استر : لفاف پلی استر یا BOPT نیز جهت افزایش نفوذ ناپذیری بسته بندی، پلی استر به صورت یک لایه نازک روی محصول لمینت می‌شود.

لفاف بسته بندی نایلون : ماده اولیه در تولید لفاف نایلونی، پلی اتیلن ( LDPE ) سبک است. که روی آن فرآیندهای مختلفی مثل چاپ، دوخت و لمینت انجام می‌شود. لفاف بسته بندی نایلونی نسبت به دیگر بسته بندی ها دارای قیمت پایین تری است اما دارای چاپ پذیری و کیفیت بسیار مناسبی است که باعث شده برای بسته بندی بسیاری از کالا ها انتخاب اول و آخر باشد. طیف وسیعی از محصولات مثل نایلون شیرینک، نایلون دسته دار، نایلون کیسه ای، نایلون استرچ، نایلون حبابدار (لفاف ضربه‌گیر) و … را در بر می گیرد. لفاف بسته بندی دستمال کاغذی از بارزترین نوع های لفاف است که از مواد اولیه نایلونی برای تولید آن استفاده می شود.

لفاف بسته بندی نایلکس : متریال بکار رفته در تولید لفاف نایلکس مواد پلی اتیلنی سنگین هستند. که در مدل‌های رولی، کیسه‌ای یا دوخت شده و ورقه ای یا شیت ساخته می‌شوند. نایلکس فریزر، زباله، رول پوششی سفره نایلکسی، کیسه نایلکس رولی و کیسه‌های دوخت شده محصولاتی هستند که در این طبقه بندی قرار می گیرند.

انواع چاپ لفاف بسته بندی

چاپ هلیو : 

چاپ فلکسو : 

image
image
پر سفارش ترین نوع لفاف غذایی

لفاف بسته بندی سلفونی

به جرعت می توان گفت بیش از 90% از بسته بندی هایی که داخل فروشگاه های مواد غذایی مشاهده می کنید، تولید شده با مواد اولیه سلفونی یا به صورت چند لایه لمینتی است. اصلی ترین دلایل محبویت سلفون در بین دیگر متریال ها عبارتند از :

لفاف بسته بندی که با مواد اولیه سلفونی تولید می شود عبارتند از cpp و opp که با لمینت روی یکدیگر باعث ایجاد یکی از مقاوم ترین نوع های بسته بندی مواد غذایی می شود.

برای لفاف بسته بندی حبوبات به علت وزن بالا و پر اهمیت اهمیت بودن استحکام بسته بندی از سلفون دو لایه لمینت cpp روی opp استفاده می شود که حتی زیر بار بیشتر فشار ها هم اتفاقی برای بسته بندی به وجود نمی آید.

صدفینه، بزرگترین مجتمع چاپ و شرکت لفاف بسته بندی آماده همکاری با شما عزیزان است. با ما تماس بگیرید.